Ha megvetted, tekerd! Egyesület

Terveink alakuláskor:


Ez a szépen duzzadó baráti társaság annak mentén alakult ki, hogy valamennyien magunkhoz közelinek érezzük a kerékpározást mint testmozgást, azon keresztül hazánk, és környezetünk történelmi, kulturális megismerését, az ezzel kapcsolatos tudás és véleménycserét, és élvezzük a túrák során előkerülő beszélgetéseket, melyek igen széles körű témákat ölelnek fel a gyerekneveléstől az irodalmi élményekig. Ezen kirándulások gyökere az András által évek óta iskolások számára szervezett kerékpáros táborok, melyek lassan kiegészültek családi nyaralásokká is.

A „Ha megvetted, tekerd!” Turisztikai és Rekreációs Egyesület megalakult!


Kedves Barátaim!

Megragadom az alkalmat, hogy megköszönjem bizalmatokat hároméves elnökségemmel kapcsolatban. Remélem, hogy mindannyiótok megelégedésére fogom munkámat végezni!
Nem gondoltam volna, amikor 2000-ben az első kerékpáros tábort Taliándörögdön / Balaton-felvidék / megszerveztem, hogy 2008-ban már egyesületként működhetünk. Annak külön örülök, hogy a diákjaimon kívül családokat is meg tudtam szólítani: először Csabát, Robit, Lacit, Krisztit, aztán jöttek a többiek.
Köszönöm Nektek!
2006-2007 környékén nehéz időket éltem át. Úgy érzem, hogy az egyesület létrejötte az új életem szerves része lesz!

Kérem az elnökségi tagokat, és természetesen a többi alapító " honatyát "is, hogy a függőben maradt kérdésekről gondolkodjanak. / pl: tagfelvétel, stb./

András


Felmerült, hogy ezt a laza, kellemes baráti körben végzett tevékenységünket valamilyen kötött szervezeti formában (konkrétan egyesületben) végezzük. Nem hiszem, hogy hangsúlyoznom kell, hogy milyen fontos a társadalom kis közösségeinek az önszerveződése akkor, amikor az állam tevékenysége egyre nagyobb falatot akar kiharapni az életünkből.

2008. októberében elfogadtuk az Alapszabályt, egyesületünket a Pest megyei Bíróság 2009. március végén nyilvántartásba vette, így hivatalosan is megalakultunk.

Letölthető az Alapszabály és a Belépési Nyilatkozat, ha csatlakozni szeretnél hozzánk.

Csaba, Ágota

Adószámunk:
1 8 7 2 4 4 0 8 - 1 - 4 2

Számlaszámunk:
10103056-03603300-01003009
Budapest Bank

Alapszabály

Belépési Nyilatkozat

Közhasznúsági beszámoló:


2011. évi beszámoló
2012. évi beszámoló
2013. évi beszámoló
2014. évi beszámoló