Úti beszámolók

2008. november 16.
Első egyesületi gyalogtúra VisegrádnálElső gyalogtúránk nagyon jól sikerült!
Visegrádon, a bobpálya parkolójában találkoztunk 9 órakor, mindenki időben érkezett, így nem kellett egymásra sokat várni, és hamar elindulhattunk, ami jó is volt, mert nagy volt a hideg és a köd.
Először András bácsi ismertette a napi programot. Majd elindultunk a túránkra. A Pap-hegyen és Kis-Homlócon át vezetett a túra. Először a kék kereszt jelzésen indultunk el, majd a kék csíkra mentünk át és a túra végén visszatértünk újra a kék keresztre. A túra nagyon hangulatos volt: mindenki beszélgetett, röhögött, ökörködött. Egy erdei séta alkalmasabb az ilyesmire, mint a biciklizés. Általában a biciklizést én jobban szeretem, de most örömmel tapasztaltam, hogy mennyire jó tud lenni egy ilyen túra, ha jó társaságban van az ember.
Katival túra közben kitaláltuk a csapatkiáltást:
„HAMEGTEK, HAMEGTEK, HA MEG VETTED, TEKERJED!”.
A túra vége fele megálltunk egy tisztáson és Árpi bácsi értékátadást tartott Visegrádból: történelem, földrajzi elhelyezkedés. Nagyon érdekes volt. Megtudhattuk, milyen fontos szerepet töltött be ez a település a magyar történelemben a XV. századig. Ma Magyarország legkisebb városa, városi rangját történelmére való tekintettel kapta.
Az értékátadás után mentünk bobozni, szerintem ez volt a legjobb az egész napban. A túrán és a bobon átfagyott mindenki, ezért elkezdtünk keresni egy cukrászdát, ahol meg lehet tartani az értékátadást a pénzügyi válságról. Cukrászdát nem találtunk jót, de egy étteremben szívesen fogadtak bennünket, átrendezték a kedvünkért. Az étteremben ki-ki kedve szerint rendelt levest, édességet, vagy más finomságot. Anyuék megtartották az értékátadást a válságról (erről a honlapra is raknak fel egy cikket). Az étterem után sajnos vége lett a túrának és mindenki hazament.


Dóri