Úti beszámolók

2014.január 12.

Útvonal:
Mogyoród-Veresegyház-Mogyoród
kb. 15 km;


Nagyobb térképre váltás

Ezen a szeles, ámde napos délelőttön maroknyi egyesületi csapatunk a ??? Egyesület tagjaival 15 főre és egy kutyára, Picurra bővült. Túránk Szentjakab HÉV-megállónál vette kezdetét, ahonnan az M3-as felé vettük az irányt. Szerencsére a fagyos szél erejét az erdőben már nem érezhettük.
Gábornak köszönhetően a gyerekek külön örülhettek, ugyanis félúton meglepetés várta őket. A fiúk, lévén gyakorlott kincskeresők (és Indiana Jones rajongók), hamar megtalálták az avarba rejtett csokoládét. Rövid pihenő és csokiosztás után utunk a Sződ-Rákos patakon vezetett át.
Végső célunkat , a Veresegyházi tavakat dél körül értük el. Remek volt a verőfényes napsütésben elkölteni az ebédet a Pamut tó partján (részemről csak az ebéd felét, mert Picur egy óvatlan pillanatban úgy döntött, megkímél a szendvicsem másik felének elfogyasztásának terhétől...). Volt, aki a parton pihent le, és olyan is, aki a part hatalmas fűzfáinak egyikén talált magának szimpatikus fekvőhelyet.
Utunk visszafelé a fenyvesben álló monumentális szobor mellett vezetett el, amiről sikerült kideríteni, hogy Mitsui Sen Izumi Magyarországon élő Michelangelo-aranyérmes szobrász Újjászületés című alkotása. Egy kis leírás róla:
„Alkotásainak szellemisége a Zen-buddhizmussal rokonítható, de művészetére hatottak a modern európai elvont szobrászati törekvések is. Monumentális igényű kisplasztikái portrék, természeti jelenségek, növények és állatok elvonatkoztatott, misztikummal áthatott átírásai, kalligrafikus jelek megjelenítései, illetve szabad formavariációk.”
A fenyvest elhagyva kicsit szétszóródott a csapat, amit a srácok újabb pihenésre használtak ki. Hamarosan azonban újra összeverődtünk, és innen már egyenes út vezetett vissza Szentjakabra.

Kata
Képek az albumokban láthatók.