Úti beszámolók

2019.08.25.
Túra útvonal:
Gilice tér - Szigetszentmiklós
Az idei év legkedvesebb túrája volt számomra a szigetszentmiklósi!
9 órakor találkoztunk az Akadémia Újtelepen az 513. utcában lévő 1848-as Emlékparknál.
Innen mentünk az erdőn át a Gilice tér irányába. Ez az útvonal nagyon kellemes, széles, többnyire aszfaltos és autók nemigen járnak arra. Végigmentünk az erdei úton, aztán át az autóút és a vasút fölötti felüljárókon. Hipp-hopp a Gilice térre értünk. Barátnőm itt csatlakozott hozzánk. Innen pár métert haladtunk a Közdűlő úton, ahol várt ránk túravezetőnk, Peti. Ismét egy rövid erdei szakasz következett, aztán a soroksári ipari park mögött haladtunk el. Leértünk a Duna-partra innentől nem is hagytuk el a Dunát. Dunaharasztinál átkeltünk és a túlparton folytattuk tovább az utat. Ez a szakasz főleg a gyalogos kirándulók számára lett kialakítva, így jó pár fahídon kellett átcipelnünk a bicikliket, de bőven megérte! Zeg-zugos kaladpark benyomását keltette az ösvény.
Éppen 12 óra előtt odaértünk a csónakházba, így tudtunk kenukat bérelni. Csodálatos volt a víz is, ki sem láttunk a nádas közül, úgy kacskaringóztunk. Melegen sütött a nap, fürödni szerettünk volna. Peti elvezetett minket egy alkalmas helyre, ahol megmártózhattunk. Semmi nem kellett már a boldogságomhoz!
2 óra körül visszaértünk a csónakházba, átöltöztünk és indultunk hazafelé. Peti ment haza a családjához, mi pedig igyekeztünk megtalálni a visszavezető utat. Sikerült! Sorban leszakadoztak a túratársak, ahogy hazaérkeztek, végül mi is eljutottunk hazáig.
Szeretném ezt a túrát megismételni az új esztendőben is! Köszönjük a tervezést és túravezetést Petinek!

Kriszta


A kirándulásról képeket az albumokban találsz.
ALBUMOK