Úti beszámolók

2013.december 31.- 2014. január 1.

Útvonal:
Csaba vezér tér - Naplás tó
kb. 12 km;


Szilveszteri túránk a korábbi évekhez hasonlóan kezdődött. A vállakozó kedvű gyalogosok 9-kor találkoztak a Csaba vezér téren. Kisétáltunk a Naplás tóhoz, ahová addigra az autós segítség is megérkezett. Sőt, már elő is készítették a terepet. Úgy döntöttünk, hogy változtatunk kicsit, így idén a tóhoz közelebbi tűzrakó helyet választottuk. Nem ígértek nagy hideget, a tó felől sem számítottunk hideg légáramlatokra. Már tűzrakás közben elkezdtük falatozni az otthonról hozott finomságokat. Aztán föltettük a bográcsot. Lassan forrt föl a bor, de mint ismeretes, a beszélgetés nem okoz nekünk nehézséget, így az idő kellemesen telt. Senki sem akarta a hozott borát hazavinni, ezért kissé sűrűre sikeredett a borfőzelék, nem az állagát, hanem a tartalmát tekintve. Már majdnem éjfél volt, mire megkóstoltuk, alig maradt idő az újévi köszöntő előkészítésére. Közben a tó körül megcsodáltuk a tüzijátékokat. Hosszú percekig egyszerre hat helyen is lőtték a szebbnél szebbeket. Éjfélkor elénekeltük a Himnuszt, majd folytattuk az eszegetést- iszogatást- beszélgetést egészen az első dalolásig. Aztán énekeltünk, amíg csak bírtuk szusszal. Főleg Árpit követve, aki a világ szinte minden számát, dalát ismeri szövegestül mindenestül.
Mikor már többen jelezték, hogy előttünk még a hazasétálás is, elkezdtünk összeszedelőzködni. Olyan gyorsan ment az összepakolás, hogy alig bírtam lépést tartani :-)
Nekivágtunk a hazaútnak, a viszonylag meleg idő miatt még most sem igazán szilveszteri hangulatban. Fél öt volt, mire hazaértünk.
Köszönöm Nektek, hogy szerethetővé tettétek ezt az ünnepet!

Kriszta