Úti beszámolók

2011.12.31.

Piroska Óvoda - Naplás tó
Kb.13 km

2011. december 31-e az egyik legjobb Szilveszterem volt.
Hosszas töprengések és szervezkedések után végül egy éjszakai túra mellett döntöttünk a Naplás-tó melletti erdőbe a Kucorgó-térről, majd vissza.
Este 9-kor találkoztunk vicces kinézetű társainkkal, majd indultunk is fejlámpákkal, fáklyákkal, zseblámpákkal felszerelkezve.
Hangos petárdázások közepette érkezett meg 16 fős csapatunk a tűzrakóhelyre. Pár perc múlva már készült is a forralt bor bográcsban. Közben előkerültek a pogácsák, bejglik, szerencsepénzes sütik, virslik és egyéb finomságok. A bemelegítő pálinkáról se feledkezzünk meg!
Hipp-hopp eljött éjfél, majd pezsgős koccintás, Himnusz (magyar, székely), és Szózat után mozgalmidal- és népdal-éneklőkör alakult az erdőben. Közben alufóliában sült krumplik is készültek.
Közben viccelődések, poénok, mesélések, visszaemlékezés a "régi" időkre. Tűzoltás után negyed 3-kor indultunk haza, majd 4 órakor vettünk egymástól búcsút.
Az egészben az volt a legjobb, hogy mindenki valamit hozzátett a közös programunkhoz.
Ki bográcsot, ki tűzifát hozott, más forró teával készült, vagy saját maga által készített sütivel lepte meg a társaságot, zeneszerszámmal, vendéghajjal, szarvas sapkával díszítette magát. Mindenkinek ilyen Szilvesztert kívánok!

Gábor

Zsuzsi és Laci képei egy albumban az albumokban láthatók.