Úti beszámolók

2011.10.02.

Rákos-patak 2.
Gödöllő- Máriabesnyő Kb.60km


Nagyobb térképre váltás

Elérkezett hát Marci túrájának második szakasza. Első alkalommal kerületünkből bicikliztünk a Dunáig, a Rákos-patak mentén, most pedig Gödöllő felé vettük az irányt, ahol a patak ered.
Jó ötletnek tűnt, hogy összekössük a túrát a kastélyban lévő Horthy-bunker meglátogatásával. Időben indultunk, nyitás előtt fél órával oda is értünk, de a bunkert mégsem sikerült a csapattal megnézni. A bunkerlátogatás szervezője én voltam, így igen rosszul esett, hogy a Kastély tehetetlensége miatt lemaradt a program ezen része.
A további program és a többi látnivaló azonban feledtette minden bánatomat!
Észak felé indultunk a patak forrása felé. Egy kis tóvá szélesedik az eredetnél a víz, mellette hangulatos lakópark, játszótér. Az ifjak azonnal rászabadultak a hintára, libikókára. Kellemes perceket töltöttünk ott, elméláztunk a víz partján, kicsit mérgelődtünk is a szemetelés miatt. Aztán visszaindultunk a kastély felé. Ott csatlakozott hozzánk az a pár szerencsés, akik bejutottak a bunkerbe. Keleti irányban mentünk tovább, míg elértünk Máriabesnyőre. A helyi kegytemplom a Basilica Minor címet érdemelte ki. Kertjében táblák, melyek mondanivalója figyelemre méltó. Itt ebédeltünk meg, beszélgettünk, aztán kissé szétszóródva visszabringáztunk Gödöllő centrumába. Itt ki-ki döntött, hogy feltölti-e sütivel lemerült energiaraktárait, vagy hazaindul.
Köszönjük Marcinak ezt a szép napot!

Kriszta

Képek az albumokban láthatók.