Úti beszámolók

Pünkösdi túra
2011. június 13.

Kihasználtuk az ünnepnapot, és végre, sok gyalogtúra után megint biciklizni indultunk.
Zoli korábban többször bejárta az utat, és egy hosszú, de nem megterhelő túraútvonalat talált. A társaság egyik része Gödön találkozott, akik kevesebb tekeréssel is beérték, Vácon csatlakoztak hozzánk. Itt rövid eszmecsere után kiderült, hogy a tervezett útvonal rövidebb változata is hosszúnak tűnik a csapat azon felének, így két csoportra szakadtunk.
Verőcétől az EGYES Szob irányába indult, a tervek szerint, a KETTES pedig levágva a kanyart Kóspallagnak vette az irányt. Szerencsére B. Laciék személyében lelkes "beugró" túravezetőket kaptak. Én csöndesen kuncogtam magamban, mert ismerem azt az utat, és úgy gondoltam, hogy ugyan rövidebb, de lényegesen combosabb a tartós emelkedő miatt.
Mindenféle defektek, esések tarkították az utat, megálltunk a parton lángosozni, így a kettes csapatnak meglehetősen sokat kellett várakoznia ránk Kóspallagnál. A templom mellett feltöltöttük energiaraktárainkat a hazaiból, aztán megint kétfelé folytattuk az utat. Eltekintve egy meglehetős nagy emelkedőtől az út elején, végig lefelé száguldottunk, talán pont azon az úton, amelyiken a többiek fölküzdötték magukat. Így seperc alatt visszaértünk a verőcei cukrászdába.
Némi várakozás után, jött a telefon, hogy Arninak megint defektje van, és már kifogyott a belsőkből. Ádám és Laci el is indultak a megsegítésére. Közben a kettes csapat első tagjai már befutottak. Végül mindenki megérkezett, jött az elmaradhatatlan sütievés, aztán a hazaindulás.
Szép túra volt, köszönjük Zolinak, aki kigondolta, és Laciéknak, akik megoldották a különválás problémáját!

Kriszta

A képek megnézhetők az ALBUMOK oldalon