Úti beszámolók

2014. március 15.
Isaszegi túra
Útvonal: Rákoscsaba - Pécel - Isaszeg - Nagytarcsa - Rákoscsaba
35 - 45 km, ki honnan érkezett.
A Csaba vezér téren találkoztunk. Egy kérdést mindjárt el kellett dönteni: Pécel felé menjünk, vagy Nagytarcsán és az utána következő dombokon keresztül? Az előörs elindult a kényelmesebb úton, Pécelen át, a csapat technikai okból később induló másik felére bízva az ő döntésüket. A nagytarcsai elágazásnál picit megálltunk, ott utol is értek a többiek, szintén Pécel felől.
Isaszegen a domb aljában még éppen hallottuk az ünnepség végét jelző Szózatot. Utána mi is felsétáltunk, az ünnepség utómunkálatai közben elhelyeztük (Vera szalagjával díszített) kis egyesületi koszorúnkat az emlékműnél. A parkban beszélgettünk, ettünk egy kicsit. Közben feltámadt a szél, megérkezett a megjósolt vihar.
Mikor visszaindultunk, éppen váltottuk egymást a másik XVII. kerületi egyesület bringásaival.

Visszafelé már Nagytarcsán keresztül mentünk. Köszönjük a felénk irányuló gesztust, nekünk így volt rövidebb hazafelé. Egyben egy kis edzés a dombra fel. Utána hiába jött a lejtő, a szél miatt nem lett könnyebb a szakasz vége. Nagytarcsán megálltunk, még egy kicsit beszélgettünk, azután elköszöntünk. Nekünk onnan szinte végig nyílt területen, szembe fújt a szél. A felüljáróra nem is mentünk fel biciklivel, inkább áttoltuk. Azután is csak széllel szemben hajtottunk, egészen hazáig. Meg kellett álljunk egy közeli ismerős cukrászdánál. Végül, bár a saját utcánkban is küzdöttünk a széllel, mire betoltuk a kerékpárokat az udvarra, addigra állt el.
Köszönjük a szervezést Ágotának, Krisztának!

Edit és B.Laci