Úti beszámolók

2014. július 20.
Útvonal: Lajosmizse - Kerekegyháza - Fülöpházi buckavidék - Balázs - Szabadszállás - Izsák (Kolos-tó) - Ágasegyháza - Kerekegyháza - Lajosmizse.
Táv: kb. 90-100 km A reggeli találkozáskor örömmel láttuk, hogy Imiék is jöttek, sőt barátjukat, Lacit is hozták a túrára. Az én barátnőm is jött újra, ezzel megerősítve minket abban, hogy jó, amit csinálunk.
Nagyon szép tud lenni a vidék ilyenkor, nyár közepén. Mindenütt zöldellnek még a kukoricatáblák, sárgállanak a szalmabálák, mint a sajtok. (Sipi szerint) A fülöpházi buckavidék jellegzetes állatait csak a tájékoztató táblán láttuk, az alaposabb bejárás gyalog lehetséges, tanösvényeken. A buckalakók itt kedvesek voltak, útbaigazítottak minket. Igazi kánikulai nap volt, betértünk egy cukiba, elsősorban hideg üdítőért. Valamennyire felfrissülve indultunk tovább Izsákra, ahol András az értékátadást tervezte. A település végén telepedtünk le egy létesítmény bejárata előtt, mivel nem találtunk arra alkalmas parkot. András beszélt az itteni fehér terrorról, aztán a vörösről. Kijutott az itt élőknek mindkettőből. A színeknél maradva, Imre említette a fehér pénzt, amit a Tanácsköztársaság alatt nyomtak, de nem igazán fogadta el senki, és a kék pénzt, ami használható volt.
Izsáktól már nem maradt sok hátra a túrából, délután lévén már nem égetett annyira a nap sem. Meglepetést szerzett ez a környék, nem gondoltam volna, hogy ennyire kellemes lesz, méltó a Nemzeti Park névre. Köszönjük, hogy megismerkedhettünk vele!

Kriszta

Képek az albumokban láthatók.