Úti beszámolók

2011. október 16.

Rákoscsaba - Kopaszi-gát és vissza,
kb. 60 km.

Hűvös, napos reggelen gyülekeztünk a Kucorgó téren. A szokottnál kevesebben indultunk a túrának. Néhányan később csatlakoztak, így lettünk 11-en.
Részben a „Kerékpárral Budapesten“ térkép, nagyobbrészt András helyismerete alapján, a legrövidebb úton mentünk a kiépített kerékpárutak felé. A Helikopter úton, azután a temető mellett. A Kozma utca kerékpárral nehezen volt járható. Az úttesten javítások voltak és sok araszoló autó, a járda töredezett.
Nem sokkal ezután már kerékpárút szakaszokon mehettünk, a Harmat utca, Óhegy park környékén, érdekes helyeken. Elmentünk a Kápolna téri kis templom mellett is.
A Kőbányai út után a Népligeten át jutottunk el a Könyves Kálmán körútig, onnan már majdnem folyamatos volt a kerékpárút a hídig.
A Kopaszi-gáton előbb pihenőhelyet kerestünk, egy dobogós, víz feletti terasz padjait foglaltuk el. Akkor már enyhébb volt az idő, volt ereje a napnak.
Megettük a magunkkal hozott uzsonnát, azután indultunk el a gát felfedezésére.
Előbb az öböl mentén próbálkoztunk, de a sóder miatt nem mindenki ment végig. Azután magán a gáton a vendéglátó helyeket kerestük meg. Elmentünk a gát végéig, majd vissza. Voltak fagylalttal, rétessel csábító helyek, de végül egyiknél sem állapodtunk meg.
Visszaindultunk. A híd pesti oldalán tettünk egy kis kitérőt a Nemzeti Színházhoz, ha esetleg valaki nem látta, ne menjünk el mellette anélkül. Végül Kőbányán, egy kicsi cukrászdánál álltunk meg a sétányon, ahol a sütemények mellett jót beszélgettünk a napsütésben.

BLaci