Úti beszámolók

2014. október 26.
Útvonal: Dorog - Csolnok - Dág - Máriahalom - Szomor - Bajna - Bajót - Péliföldszentkereszt - Annavölgy - Sárisáp - Dág - Csolnok – Dorog Az esős hideg miatt elmaradt ünnepi túra pótnapja elérkezett. Itthon alaposan felöltöztem, de a biztonság kedvéért még egy termót bekészítettem a kocsiba. Bár már nem volt túl korán, sőt az óra átállítás miatt még alhattunk is egy órát, a köd csak nem akart fölszállni. Dorog felé egyre sűrűsödött.
Még csak András készülődött a parkolóban, mikor odaértünk. Kiszálltunk a kocsiból, és azonnal fölkaptuk magunkra a tartalék pulóvert. Vettünk egy-két finomságot a boltban, a hűvösre való tekintettel azonnal meg is ettük. Mire elkészültünk, megérkeztek a többiek is.
Az út mindjárt emelkedővel kezdődött, így nem sokáig fáztunk. Pont ilyen időjárásra való túra volt, sok kisebb-nagyobb emelkedővel. Szép lassan fölszállt a köd, a nap is kisütött mire Bajnára, a Sándor kastélyhoz értünk. Megebédeltünk, nézelődtünk, aztán indultunk tovább. Nem tudtuk az utat az eredeti terv szerint végigjárni, mert egy szakaszon rally-versenyt tartottak, ahová - természetesen - nem engedtek be senkit. De nem is bántuk, hogy otthagytuk az üvöltő kipufogók zaját és bűzét. Valamivel rövidebb, biciklibarát úton kerekeztünk vissza Dorogig. A végén a fiúk kicsit belehúztak, hogy meglegyen a jóleső fáradtság. Bőven világos volt még, jókedvűen indultunk haza a jól sikerült túra után.
Köszönjük!

Kriszta

Képek az albumokban láthatók.