Úti beszámolók

2014. július 13.
Útvonalterv: Albertirsa - Mikebuda - Csemő - Lajosmizse - Kerekegyháza - Kunbaracs - Ladánybene - Tatárszentgyörgy - Örkény - Pusztavacs - Dánszentmiklós - Albertirsa
Nagy örömmel indultunk vasárnap reggel, miután a túravezető (fantasztikus szociális érzékről téve tanúbizonyságot), a kedvünkért módosította az elképzelését. Megtaláltuk a kijelölt találkahelyet, ha nem is azonnal. Kivételesen mi érkeztünk elsőként. Nem is akartam hinni szememnek, gondoltam, mégiscsak meg kellett volna nézni reggel a leveleket...
De hamarosan megjelent Zoli, majd András is Lucával. Több résztvevőre a visszajelzések alapján nem számítottunk, így rövid készülődés után nyeregbe pattantunk.
Minden a terv szerint haladt. Egészen Csemőig, ahol a GPS felülbírálta elképzelésünket, és elirányított Nagykőrös felé. Fantasztikusan jó minőségű és gyönyörű volt az út. Megállapítottuk, hogy egyszer érdemes arrafelé, Kecskemét érintésével komoly kulturális kirándulást szervezni. Most azonban néhány települést kihagyva Lajosmizsére tekertünk. Következett Ladánybene(27), aztán Tatárszentgyörgy, aminek a határában megtaláltuk a valamikori túllegeltetett legelőn létrehozott lőtéren kialakult borókást. Laci emlékezett, hogy pár éve égett az a terület, láttuk a fák csonkjait is. Pusztavacsra érve megtekintettünk egy düledező 13. századi gótikus templomromot, és kis hazánk középpontjában meghallgattuk András értékátadását. A 80-as években a "békeharc" jegyében gyűléseket és rock-koncerteket szervezett itt az akkori hatalom. Talán fel akarták mérni az ifjúság lázadó kedvét, vagy csak a gumibotokat és vízágyúkat akarták kipróbálni, nem lehet tudni.
Jócskán elidőztünk, és nehéz volt újra fölülni a bringára. De az a maradék 12 km már nem jelentett kihívást! Nem úgy a parkoló megtalálása már megint!
Azért csak meglett, fölpakoltunk, összegeztük az élményeinket, elbúcsúztunk és elégeddetten hazatértünk.
Köszönjük a túrát Andrásnak, nagyon tetszett a környék!

Kriszta

Képek az albumokban hamarosan láthatók.