November 29. kedd

vissza

Tavalyi bajai túránk kedves emlékére küldök egy hallé receptet (femina.hu):

Halászlé

Hozzávalók:

1 kg ponty
20 dkg vöröshagyma
2 evőkanál fűszerpaprika
2 krumpli
1 zöldpaprika
1 paradicsom
szárított erős paprika


A hal fejéből, farkából, a meghámozott, karikára vágott vöröshagymából és a burgonyából készíts alaplevet. Ha minden megfőtt, passzírozd át az egészet. A paprikát vágd karikára, majd a paradicsommal együtt tedd az átpasszírozott lébe, és szórd bele a fűszerpaprikát is.

A hal többi részét, miután megtisztítottad, vágd kisebb darabokra, sózd be alaposan, majd, amikor a leves forrni kezd, add hozzá. Kis lángon nagyjából 20 percig főzd. Ízlésed szerint erős paprikával is fűszerezheted.

Szeretettel: Kriszta