November 27. vasárnap

vissza

Elsőnek mindjárt egy sütés nélküli recept Gábortól (receptneked.hu):

Hozzávalók:

Tészta:
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
4 evőkanál barack Extra Jam (lekvár)
4 evőkanál rum
1 evőkanál rumaroma
4 evőkanál kakaópor
tej (annyi, hogy ne legyen túl száraz a massza)

Töltelék:
25 dkg gesztenyepüré
rum és porcukor ízlés szerint
annyi cukrászhab (habtejszín), hogy jól kenhető masszát kapjunk

Szóráshoz:
kókuszreszelék

Ekészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza ne legyen száraz, valamint könnyen formázható legyen.

A töltelék hozzávalóit jól kikeverjük.

A piramis formát enyhén kivajazzuk, mad kókuszreszelékkel meghintjük. A tésztából kb diónyit lecsípünk, belenyomkodjuk a formába, majd a formához tartozó kúppal mélyedés készítünk bele (annyi masszát tegyünk bele, hogy kitöltse a forma szélét. A mélyedésbe gesztenyés krémet töltünk.

Az alját kókuszreszelékbe nyomjuk, majd a formát egy tényérra tesszük, szétnyitjuk és a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.