December 24. szombat

vissza

HÁZI SZALONCUKROT MINDEN KARÁCSONYFÁRA!
…20 perc alatt, az utolsó pillanatokban (tumag.hu)




Mindig szerettél volna saját készítésű szaloncukrot tenni a fa alá? Idén is tervezgettétek, de valahogy elmaradt?

Itt egy igazán gyors és egyszerű recept, mindössze pár hozzávalóval! Láss hozzá bátran!

Ha megtetszett, könnyen új változatokat is kitalálhatsz, alkosd meg saját íz-kombinációdat.

Hozzávalók:
100 g mandula vagy dió megdarálva
100 g porcukor
1 narancs, kezeletlen héjú, lereszelt héja és kicsavart leve is kell majd
1-2 evőkanál kandírozott narancshéj
csipet fahéj

Bevonáshoz:
100 g jó minőségű étcsoki

Elkészítés:

Minden hozzávalót egy tálba teszek, és 1-2 evőkanál narancslével alaposan összegyúrom gombóccá. Egybe kell álljon, nem maradhat morzsalékos. A narancslét apránként adagolom, 1-2 perc alatt összeáll.

2. Kis darabkákat veszek belőle, és a tenyeremben kisodrom szaloncukor méretű és formájú apró rudakká.

3. Úgy is lehet, hogy a gyúrólapon hosszú hengerré sodrom, és ezt vágom falatnyi méretűre.

4. Vízfürdő felett megolvasztom az étcsokit, a falatkákat egy villán egyesével belemártom, a tál szélén a felesleget lerázom, lehúzom, majd sütőpapírra teszem őket, míg a csoki megdermed.

5. Már csak be kell csomagolni: zsírpapírt vagy sütőpapírt javasolok hozzá.

6. Díszítőpapír is kerülhet kívülre, ennél nagyon fontos, hogy ne legyen vastag, merev, nekem a virágüzleti selyempapír vált be legjobban, bármelyik virágüzletben vásárolhatunk 1-2 szép, mintás ívet. A két papírt egymásra teszem, szaloncuki középre, egy mozdulattal feltekerem, és már kész is!

Békés karácsonyt kívánunk ezzel az Enya számmal: