December 22. csütörtök

vissza

Márványos-gesztenyés sütemény (izek-muveszete.lapunk.hu)




Hozzávalók:
100 gr vaj
250 gr gesztenye liszt
50 gr búzaliszt
200 gr cukor
125 ml tej+2 kiskanálnyi
20 gr keserű kakaópor
2 db tojás
1 zacskó sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

Keverjük egészen habosra a puha vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a két tojást és folytassuk tovább a keverést, amíg teljesen krémszerű nem lesz.

Egy mély tálba öntsük bele a kétfajta lisztet, tegyük bele a sütőport, a szódabikarbónát, alaposan forgassuk össze, aztán apránként adagoljuk a vajas keverékünkhöz felváltva a tejjel. Az így kapott tésztát osszuk ketté, az egyik felét dolgozzuk össze a kakaóporral és a maradék 2 kanál tejjel.

Vajazzunk ki egy sütőformát és a kétféle tésztát, felváltva simítsuk bele, hogy elérjük a márványos hatást.

Helyezzük be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 45 percig

Hagyjuk kihűlni, borítsuk ki a sütőformából és porcukorral vagy kakaóval megszórva tálaljuk.