s lapok

December 2. péntek

vissza


Karácsonyi pralinék

Hozzávalók:

12,5 dkg finom liszt
2 tojás
3 dkg margarin
1,25 dl víz
késhegynyi sütőpor
1 csomag habfixáló
2 ek. cseresznyebefőttlé
10dkg csokoládé tortabevonó
kevés margarin a mázhoz

A vizet és a margarint felfotrraljuk. A tűzről levett folyadékba a lisztet beleszórjuk és simára keverjük, majd még egy percig főzzük. Az így elkészült tésztához egyenként 2 tojást keverünk.
A már kihűlt anyaghoz egy késhegynyi sütőport adunk. A tésztát formázózsákba töltjük, vagy kanállal kis halmokat formázunk belőle a sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Hagyjuk jól kihűlni

Töltelék:
A pohár tejszínt és a habfixálót összekeverjük, kemény habbá verjük, majd cseresznyebefőttlevet adunk hozzá. Az így elkészített tejszínkrémet kislyukú zsákba töltjük. A megsült tésztának óvatosan kilyukasztjuk az alját, a tejszínkrémmel megtöltjük.

Máz:
A tortabevonót a margarinnal összeolvasztjuk. Az elkészült pralinékat egy villa segítségével belemártogatjuk. Szilárdulásig állni hagyjuk.