December 18. vasárnap

vissza

Sajtos csirkemell őzgerincben sütve (mindmegette.hu)



Ezt a receptet nagynéném próbálta ki, szüleim javasolták az elkészítését. Nagyon egyszerű, mutatós és akár hidegen is fogyasztható.

Hozzávalók:
25 dkg szeletelt bacon
2 csirkemellfilé
20 dkg reszelt sajt (trappista)
3 tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál tejföl

bors
ételízesítő
petrezselyemzöld

Elkészítés:
Egy őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy a végük a forma peremén túllógjon.
A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük. A csirkemellet kis kockákra vágjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, és hozzátesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet. Összekeverjük a sajtos masszával, és beleöntjük a sajtos, csirkés masszát a formába.
A tetejét a maradék reszelt sajttal meghintjük. Az őzgerincforma két oldalán lkilógó szalonnavégeket ráhajtjuk, alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőben 45 percig sütjük, de fél óra után a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon.
A formát lapos tálra borítjuk, néhány perc pihentetés után szeleteljük. (Ha füstölt sajtot használunk, még pikánsabb ízt kapunk.)