December 10. szombat

vissza

Fahéjas gyümölcskenyér csokoládéval (Femina)



Hozzávalók:
30 dkg vaj
30 dkg kandírozott gyümölcs
25 dkg liszt
25 dkg cukor
10 dkg porcukor
7 tojás
5 dkg mandula
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 kiskanál fahéj

Elkészítés ideje:
90 perc.

Elkészítés menete:
A kandírozott gyümölcsdarabokat és a mandulát vágd egészen apró darabokra, és keverd a lisztbe. A tojásokat egyesével törd fel, majd a cukorral keverd őket habosra. A sütőport és a vaníliás cukrot vegyítsd a lisztbe, és az olvasztott vajjal, a fahéjjal, valamint a citromhéjjal dolgozd össze.

Egy őzgerinc formát vajazz és lisztezz ki, majd öntsd bele a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben süsd nagyjából 30-40 percet. Ha a teteje nagyon pirulna, akkor fedd le alufóliával. Amikor kész, a tésztát óvatosan borítsd ki a formából, és hagyd kihűlni. Csak ezután szórd meg alaposan porcukorral.